Schäferhund

schäferhund

Man har hittat kranier ända från bronsåldern, det vill säga runt år f Kr, som till sin utformning är nästan identisk med dagens Schäferhundar. Från början hölls Schäferhund som vakthund för bostäder och lösdrivande boskap av olika slag, men under de senaste århundradena blev den alltmer en vallande hund för får. För dig som vill ha en mångsidig hundras är en tysk schäferhund ett bra val. Hunden är snäll och har lätt att anpassa sig i olika situationer. En femårig flicka i Sundsvall har blivit svårt biten av en schäferhund. Flickan fick sy 14 stygn i ansiktet och fick även ett bett över revbenen. – Hon.

Schäferhund Video

Deutscher Schäferhund Fåraherde heter på tyska Schäfer, och herdens hund blir därför helt logiskt Schäfer- hund. Grupp 1, sektion 1 Philips wake-up light - och herdehundar. De sydtyska var större och tyngre och lugnare. Bad eller dusch vid behov. Celebrating The German Shepherd. schäferhund

Schäferhund - menar

De svenska försäkringsbolagen placerar schäfern i mellanprisgruppen gruppindelningen baseras på hur ofta hundar av rasen ifråga behöver veterinärvård - de flesta raser samt blandraserna ingår i mellanprisgruppen , så rasen som helhet får sägas vara "genomsnitts-sjuk", varken mer eller mindre. För att få championat eller certifikat på utställning måste en schäfer ha meriter från antingen bruksprov eller draghundsprov eller inneha tjänstehundscertifikat. Det är ett av Hämtad från " https: Vanliga hälsoprogram är höftproblem, epilepsi, hud och ögonproblem samt allergier. Svenska Schäferhundklubben Klubben för alla som älskar Tysk Schäfer.

0 kommentarer